Kip Caravans viert 90-jarig bestaan met museum en jubileumcaravan

Kip Caravans
Peter (links op de foto) en Wim van Kip in de jubileumcaravan © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
Caravanfabrikant Kip is jarig en bestaat negentig jaar. In de showroom van de caravanbouwer uit Hoogeveen kun je in het jubileumjaar een bezoekje brengen aan een bijzonder museum.
De Kuiken, Dwerghoen en Krielkip. Alle oude caravanmodellen van Kip staan in het museum boven de showroom. "Achter mij hebben we zelfs de allereerste van Jan Kip, de oprichter, weten te krijgen", glundert Peter Hagenus.
Ook voor de marketeer van de caravanfabrikant is 2024 een feestje. Het is 90 jaar geleden dat Jan Kip een carrosseriebedrijf startte. In 1947 verkocht hij zijn eerste caravan. "Je kunt ons overal op de wegen tegenkomen. Ook in de file naar Zuid-Frankrijk. Dat is misschien wel onze beste PR-actie."

Begonnen op stoeptegel, nu vloerverwarming

Voor fabrieksmedewerker Wim Jansen, 59 jaar, is het dubbel feest. Hij werkt al veertig jaar voor Kip. "Altijd op hetzelfde plekje", vertelt Jansen. Hij werkt aan de daken van de caravans. "Het is m'n derde vloer die ik meemaak. We begonnen met werken op stoeptegels, nu hebben we vloerverwarming."
Kip Caravans viert 90-jarig bestaan met museum en jubileumcaravan
"Ik heb zelf geen caravan", moet Jansen toegeven. Alleen in de zomer zet hij de sleurhutten even uit zijn hoofd. "Ik ga zelf met het vliegtuig op vakantie. Lekker in een hotel en ons laten verwennen."

De 'shelter'

Naast een museum komt Kip ook met een jubileumcaravan. De 'shelter', retro groen, is een limited edition. Hagenus: "90 is al lang, maar 100 jaar is natuurlijk de kers op de taart. Daar werken we nu al een beetje naar toe!"

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.