HZVV verslaat Urk in Yoran Popovic show

HZVV wint met 4-1 van Urk (Rechten: RTV Drenthe/René Posthuma)
HZVV wint met 4-1 van Urk
VOETBAL - HZVV heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Tegen Urk was de ploeg van trainer Rick Mulder met 4-1 te sterk. Yoran Popovic was niet te stoppen en scoorde drie keer
De Hoogeveners begonnen sterk aan de wedstrijd, zonder dat het veel kansen creëerde. HZVV zette Urk snel onder druk, wat wel snel balbezit opleverde, maar, op een kansje van Kelly Joao na, nauwelijks gevaar opleverde.
Urk voetbalde zich onder de druk uit en kreeg ook een paar kleine kansen. Na een rommelige fase, kreeg de thuisclub vijf minuten voor rust een strafschop. Popovic had geen moeite om doelman Strijker te passeren.

Snel beslist

Binnen vijf minuten na rust leek HZVV de wedstrijd al te beslissen. Eerst schoot Yannick Manusiwa de 2-0 binnen. Uit de zesde corner van de wedstrijd nam de centrale verdediger de bal in één keer op de pantoffel. Twee minuten later draaide Popovic zich goed vrij en schoot de 3-0 diagonaal binnen.
Na ruim een uur spelen maakte de spits zijn derde en de mooiste van de wedstrijd. Op randje zestien schoot Popovic de bal, snoeihard achter Strijker, die wanhopig probeerde de bal tegen te houden.
Dat Jelle de Boer een kwartier voor tijd de 4-1 eretreffer binnenschoot was slechts van kosmetische waarde. Volgende week wacht voor HZVV de derby tegen Noordscheschut.