Eerste punt voor ACV in 3e Divisie

VOETBAL - ACV heeft haar eerste punt van het seizoen binnen. Na de forse uitnederlaag bij Sparta Nijkerk bleef het vanmiddag 0-0 in de thuiswedstrijd tegen SteDoCo uit Hoornaar.
Het was een verdiend punt voor de strijdende Assenaren, die voor rust een paar prima kansen onbenut lieten om op voorsprong te komen. In de tweede helft voerde SteDoCo de druk flink op, maar bleef ACV onder leiding van een sterk spelende Nande Wielink en doelman Ben Wormmeester keurig overeind.
De kansen die ACV in de eerste 45 minuten kreeg kwamen allemaal uit corners. Twee keer had Luka Prljic de bal voor het inkoppen en ook Marco van der Heide had zijn kopkans tot doelpunt kunnen promoveren.
Na rust was het dus vooral SteDoCo wat de klok sloeg maar de ploeg van trainer Frans Adelaar, die vorige week met 4-1 van Ajax, won dwong nauwelijks grote kansen af. Eigenlijk was dé kans van de tweede helft voor ACV toen Justin Mulder een fraaie aanval over veel schijven net niet kon binnenkoppen. Pas vijf minuten voor tijd vreesde ACV toch nog getrakteerd te worden op een nederlaag, maar een schot van afstand van Bryan Jongeneel werd onschadelijk gemaakt door Wormmeester.
<p>Uitslagen 2e speelronde 3e divisie:</p><p>HSV Hoek - VVOG<br> ACV - SteDoCo 0-0<br> DVS'33 Ermelo - Excelsior'31 0-1<br> Barendrecht - Sparta Nijkerk 1-1<br> Harkemase Boys - DOVO 3-1<br> Staphorst - GOES 3-1<br> Sportlust'46 - ODIN'59 afgelast<br> Ajax (am) - Ter Leede 3-0<br> FC Lisse - VVSB 1-3</p>