Freriks debuteert in Champions League met 3 goals en nederlaag

Merel Freriks uit Emmen  (Rechten: RTV Drenthe/Stijn Steenhuis)
Merel Freriks uit Emmen
HANDBAL - Merel Freriks, handbalster uit Emmen met een verleden bij E&O, heeft vanmiddag gedebuteerd in de Champions League. Namens haar club Borussia Dortmund scoorde ze drie keer. Freriks kon haar debuut verder geen glans geven, want de wedstrijd tegen het Deense Odense HC werd met 32-27 verloren.
Borussia Dortmund kreeg het ticket voor de Champions League toegewezen doordat de ploeg afgelopen lente eerste stond in de stand van de Bundesliga. Deze competitie werd niet uitgespeeld, maar op basis van de stand mocht Dortmund toch in de pot voor 'koningsklasse' van het handbal, voor het eerst in de geschiedenis van de club. Freriks speelt sinds de zomer van 2019 bij de club, is bezig aan haar tweede seizoen, maar speelde dus ook nog niet eerder op dit hoge niveau.
De nederlaag tegen het doorgewinterde Odense HC is geen schande voor Borussia. Volgend weekend staat het volgende Champions League duel op het programma, tegen Brest Bretagne.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.