Hoogeveen met tien man zwaar onderuit tegen Be Quick 1887

VOETBAL - Hoogeveen heeft in de tweede speelronde van de hoofdklasse A de eerste nederlaag geslikt. De ploeg van trainer Nico Haak ging zwaar onderuit tegen Be Quick 1887: 0-3.

Hoogeveen was deze competitiejaargang begonnen met een nipte winst bij RKVV (0-1). Be Quick boekte een week eerder ook al een 3-0 overwinning, toen op eigen veld van HBS. Dankzij de nieuwe zege voeren de Groningers de ranglijst aan, Hoogeveen staat nu achtste.

De Hoogeveners deden zichzelf ernstig tekort tegen Be Quick. De thuisclub had het initiatief, maar het vele balbezit leverde vooral in de eerste helft nauwelijks kansen op. Dat was een speelronde eerder ook al het geval, maar toen scoorde Hoogeveen toch een keertje. In het duel met Be Quick bleven Drentse treffers uit.

Rode kaart

Be Quick opende de score in de slotfase van de eerste helft. Mats van der Weel mocht vanaf rechts voorzetten, Geertjan Liewes kreeg alle vrijheid om raak te schieten: 0-1. De jacht op de gelijkmaker werd tien minuten na rust een zware klus voor Hoogeveen, toen Menno Heerkes vanwege een forse tackle direct rood kreeg.

Toch behield de formatie van Haak het initiatief, ook omdat Be Quick de tegenstander liet begaan. Het leverde zowaar enkele kansjes op, waarbij Hoogeveen ook nog aan een penalty dacht. Scheidsrechter Jurjen Kaper wilde na een vermeende Groningse handsbal echter niet naar de elfmeterstip wijzen.

Beslissing

In het laatste kwartier besliste Be Quick het duel. Eerst slalomde Wilko van der Kooi zich door de defensie van de thuisclub en verschalkte keeper Enver Spijodic. Die 0-2 deed de hoop op een Hoogeveense comeback al verdampen. Daarna zorgde invaller Werner Bouma voor het Groningse slotakkoord door van dichtbij een verre ingooi binnen te tikken: 0-3.

Deel dit artikel: