Glenn Bijl: 'Te veel risico genomen met te veel mensen voor de bal'

VOETBAL - FC Emmen-verdediger Glenn Bijl baalde hevig na afloop van de eerste competitiewedstrijd tegen VVV, waarin de Drentse club een 2-0 voorsprong compleet verspeelde en met 3-5 verloor. "Dit is een hele harde klap", aldus de vleugelverdediger.

Twee van de eerste drie tegengoals zijn volgens Bijl te wijten aan knullig balverlies op een risicovolle positie. Bij de 2-1 en de 2-3 nemen we teveel risico, terwijl er teveel spelers voor de bal staan. Of we dan niet zo diep hadden moeten staan, als backs bijvoorbeeld? Nee, dat vind ik niet. Er komen zo juist extra afspeelmogelijkheden, maar die moet je dan wel gebruiken in plaats van de moeilijkste weg te kiezen."

Lees ook: FC Emmen onderuit in ouverture: eerste thuisnederlaag na meer dan jaar

Volgens Bijl was er na de 2-2 sprake van een compleet andere wedstrijd. "Ik dacht na de 2-0 dat we de wedstrijd in de tas hadden. Vervolgens leden we simpel balverlies, scoren zij de 2-1 en kort daarna krijgen ze een penalty. Bij hen levert dat energie op terwijl wij in de teleurstelling zitten.

Ook Robbert de Vos kon nauwelijks begrijpen hoe Emmen de wedstrijd compleet uit handen gaf. "Als er één team verdiende te winnen dan waren wij dat. Maar we mogen het onszelf verwijten. We hebben het weggegeven", aldus de maker van de eerste goal van Emmen in het nieuwe seizoen.

"Ja dat is over een tijdje misschien wel een leuk feitje, maar we kopen er natuurlijk niets voor. Ik vond het persoonlijk wel aardig gaan. Ik heb geloof ik het vertrouwen van de trainer niet beschaamd. Helaas was ik na 83 minuten op. Ik kreeg last van mijn hamstring en dus heb ik aangegeven dat ik beter gewisseld kon worden."

Meer over dit onderwerp:
voetbal eredivisie FC Emmen Glenn Bijl
Deel dit artikel: