De Week van Drenthe: Meer culturele uitjes en Meppels kantoor transformeert naar hotel

MyHotel Meppel
In dit pand in Meppel komt een hotel met 100 kamers © RTV Drenthe / Stefan Klomp
Ooievaars moeten op zoek naar een nieuw 'thuis' en medewerkers van Tuinland gaan weer met een glimlach naar hun werk. Hieronder lees je een voerzicht van het belangrijkste nieuws in onze provincie.
Nederland is weer uit een lichte economische recessie gekrabbeld en dat is mede te zien doordat we veel geld uitgeven aan cultuur en recreatie, ook in Drenthe. "Ik denk dat we een inhaalslag aan het maken zijn na corona. Dit heeft een paar jaar niet gekund, en nu wel weer", vertelt een theaterbezoeker.

Ooievaars moeten verhuizen

De ooievaars die elk jaar een nest delen bij Deurze, moeten een nieuwe onderkomen zoeken. Staatsbosbeheer heeft de paal met het nest weggehaald. Volgens deze organisatie was een steunpaal van het nest verrot en is het nest vanwege de veiligheid afgebroken.

Nieuw hotel in Meppel

De laatste jaren verdwenen er vooral hotels in onze provincie, maar in Meppel komt er juist een bij. Een oud kantoorpand wordt omgetoverd tot hotel en wil al snel de deuren openen. "Voor de zomer moet eigenlijk alles af zijn", vertelt manager Stefan Scheurwater.

Ommezwaai bij Tuinland

Waar een jaar geleden medewerkers van Tuinland nog van een angstcultuur spraken, gaan zij tegenwoordig weer met een glimlach naar het werk. "Er zijn nieuwe gedragsregels, er zijn nieuwe vertrouwenspersonen. En het aller belangrijkste: er is een nieuw bestuur", vertelt verslaggever Hjalmar Guit.

Hulppakketten voor Oekraïne

Twee jaar geleden begon de oorlog in Oekraïne en in Haulerwijk zijn vrijwilligers nog dagelijks bezig om hulppakketten in te pakken. "Als je de vluchtelingen spreekt die naar Nederland komen, dan moet je de handen wel uit de mouwen steken", vertelt Harrie Boerhof van de Friese Rijders.
De Week van Drenthe

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.