Wilde vluchtpoging van automobilist op N33 bij Rolde

Een automobilist heeft gisteren met hoge snelheid en gevaarlijke inhaalacties geprobeerd om te ontkomen aan de politie. Op de N33 van Assen richting Rolde kreeg hij van de politie een stopteken vanwege zijn hoge snelheid.

Bij de officiële metingen kwam de politie uit op een gemiddelde snelheid van 217 kilometer. Maar toen de bestuurder op vlucht sloeg, reed hij nog veel harder en kwam de man uiteindelijk uit op 260 kilometer per uur.

Achtervolging

De politie zette daarop de achtervolging in. De automobilist leek een afrit te nemen, maar stuurde op het laatste moment toch terug naar de N33. Bij de afrit Rolde draaide hij wel met hoge snelheid de weg af en haalde verschillende weggebruikers in op plekken waar dat niet kan en mag. Even later kwam de automobilist erachter dat vluchten geen zin meer had en zette zijn auto aan de kant.

De automobilist is zijn rijbewijs kwijt en wordt door de politie bij het CBR aangemeld voor een cursus voor bestuurders met gevaarlijk rijgedrag. Volgens de politie ging het om een beginnend bestuurder. Tijdens de wilde vluchtpoging heeft de man geen ongelukken of schade veroorzaakt.

Deel dit artikel: