Stelling: Mark Rutte mag van mij nog vier jaar premier zijn

De fietsende premier Mark Rutte (Rechten: ANP/Sem van der Wal)
De fietsende premier Mark Rutte
Sinds de coronacrisis is het vertrouwen in de politiek sterk gestegen. De meerderheid van Nederland heeft vertrouwen in het kabinet, de premier en de politiek in het algemeen.
Het is voor het eerst sinds het aantreden van het derde kabinet-Rutte dat een meerderheid vertrouwen heeft. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen tevreden zijn over hoe premier Rutte, minister De Jonge en het RIVM omgaan met de coronacrisis.

'Ideale premier'

Bijna zes op de tien Nederlanders geeft bij het onderzoek aan Mark Rutte als ideale premier te zien. En dat terwijl volgend jaar het einde van kabinet-Rutte III in zicht komt, want op 17 maart mogen we weer met z'n allen naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezing.
VVD'er Rutte wordt dus door de deelnemers van het onderzoek gezien als de beste premier. Hugo de Jonge (CDA) staat op de tweede plek, gevolgd door Sigrid Kaag (D66). Zie jij een vierde kabinet-Rutte zitten? Of wordt het tijd voor een nieuwe minister-president?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.