Bijzonder beeld: huis in Zuidwolde geel-zwart ingepakt

Aan de Drostenstraat in Zuidwolde is een huis volledig ingepakt met een geel-zwarte tent. Ook het erf en een deel van de openbare ruimte eromheen zijn afgezet voor het 'begassen van houtaantastende organismen'.

Een deel van de voetpaden rond het huis en de aangrenzende speeltuin zijn met linten afgezet, om de veiligheid te waarborgen. Een specialistisch bedrijf is deze week in de woning bezig om houtwormen en boktorren te doden, die de constructie van de woning kunnen aantasten. Dat wordt gedaan door een gas in de volledig afgesloten tent te pompen.

Veiligheidszone

"In het gebruiksvoorschrift van het product staan de eisen, welke gehanteerd dienen te worden tijdens een begassing. Een van deze eisen is een veiligheidszone rondom het object wat behandeld wordt", laat Twan Verbeek van Anticimex weten, het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoert.

Het bedrijf ging met de gemeente op zoek naar de beste mogelijkheden om dit te doen. "In overleg is besloten om een gedeelte van het voetpad af te sluiten en ook een gedeelte van de speeltuin af te sluiten om op deze manier een veiligheidszone te creëren, zoals wettelijk verplicht."

De werkzaamheden moeten donderdag zijn afgerond.

Het huis is volledig ingepakt (Rechten: RTV Drenthe/Roy Schutte)

Meer over dit onderwerp:
Zuidwolde huis houtworm boktor begassing
Deel dit artikel: