PLOP stelt vragen over vernielingen Landgoed Valkenstijn

Nu er afgelopen weekend opnieuw vernielingen zijn gepleegd op Landgoed Valkenstijn in Assen, stelt Stadspartij PLOP het college van B en W van de gemeente Assen vragen over handhaving door de gemeente op het landgoed.

'De in onze ogen trage reactie op al langer lopende vernielzucht op Valkenstijn en de negatieve effecten op gebruikers en vrijwilligers van de beherende stichting' vormen daarvoor volgens de partij de aanleiding.

Zo vraagt de partij zich af of de gemeente Assen op de hoogte was van eerdere vernielingen en welke veiligheidsmaatregelen de gemeente hierop heeft genomen.

'Druppeltje op gloeiende plaat'

Verder stelt de partij dat, 'met alle respect voor de inzet van medewerkers van de handhaving', de toegezegde extra toezichtmaatregelen klinken als 'een druppeltje op een gloeiende plaat', zo is te lezen in de brief die de partij naar het college stuurde. Handhaving zal het landgoed extra meenemen in hun rondes, voor extra toezicht.

PLOP vraagt zich af of het niet voor de hand ligt om ook de politie actief in te schakelen en inwoners van Assen-Oost bekend te maken met het telefoonnummer van handhaving en de lokale politie.

'Openbare ruimte is niet voor vernieling'

De stadspartij vindt dat 'de openbare ruimte in onze mooie stad van iedereen is, maar dan niet voor het botweg, zinloos vernielen van zaken'.

Lees ook:

Deel dit artikel: