Assen start proef met lichtgevende haaientanden

LED-OP
De haaientanden lichten op als een fietser langskomt © Gemeente Assen
De gemeente Assen start een proef om fiets- en voetgangersoversteekplaatsen veiliger te maken. Dit begint met lichtgevende haaientanden bij station Assen. De haaientanden geven licht wanneer een fietser of voetganger passeert, waardoor de automobilist sneller ziet dat hij moet stoppen.
BAM Infra, die het project uitvoert, gaat de komende weken beoordelen of alles goed werkt. Het is daarbij vooral van belang dat het systeem voetgangers, fietsers en auto's goed herkent.

LED-OP

De LED-OP-techniek, zoals het genoemd wordt, laat automobilisten door oplichtende haaientanden weten dat er voetgangers of fietsers oversteken. De gemeente verwacht dat de techniek oversteken veiliger maakt en ongelukken in de toekomst voorkomt.
Na het testen verwachten BAM en de gemeente Assen het LED-OP-systeem bij het Stationsplein officieel te kunnen openen. Fietsers en voetgangers krijgen die dag een leuk presentje uitgedeeld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.