Bedrijf uit Meppel wil twee wooncomplexen bouwen in centrum Hoogeveen

Park Dwingeland Hoogeveen
Park Dwingeland © Google Streetview
WVG Ontwikkeling uit Meppel wil twee wooncomplexen in het centrum van Hoogeveen bouwen. Op de grens van het Stoekeplein en Park Dwingeland moeten 16 tot 18 appartementen komen. De afgelopen jaren kon de gemeente Hoogeveen geen geschikte koper vinden voor de grond, nu dus wel.
Via een procedure konden geïnteresseerde partijen zich aanmelden voor de bouw van de woningen. Daarbij kwam WVG ontwikkeling uit Meppel als beste uit de bus. Het bedrijf moet nog wel het ontwerp voor de woningen uitwerken en gesprekken voeren met de buurt.
Daarna kan een vergunning worden aangevraagd. Hoogstwaarschijnlijk zal dat in juli gebeuren schrijft de gemeente Hoogeveen in een brief aan de gemeenteraad.

Zoektocht

Hoogeveen heeft al een tijd de wens om de grond bij Park Dwingeland en het Stoekeplein te verkopen voor woningbouw. In 2022 werd er al eens gezocht naar een geschikt bedrijf om te bouwen, maar die werd niet gevonden.
De lokale VVD stelde destijds vragen waarom dat niet lukte. De gemeente liet toen weten dat vijf projectontwikkelaars zich hadden gemeld. Met één partij wilde de gemeente wel verder, maar die voldeed niet aan de voorwaarden die werden gesteld.
Het plan van de ontwikkelaar zou namelijk niet in het bestemmingsplan passen. De andere vier partijen trokken zich eerder al terug. Vervolgens ging de grond opnieuw in de verkoop met nu dus een geschikte koper.

Raad van State

Met de komst van twee wooncomplexen hoopt de gemeente dat het centrum sfeervoller en aantrekkelijker wordt. Zo moet Park Dwingeland een ontmoetingsplek worden om te sporten, te ontspannen en te recreëren liet Hoogeveen eerder al weten. In combinatie met de woningen zou het centrum dan meer karakter moeten krijgen.
Maar niet iedereen ziet de komst van woningen zitten. Omwonenden deden een aantal jaren geleden al eens beroep op de Raad van State. Ze waren bang dat er verkeers- en parkeeroverlast zou ontstaan door de komst van de woningen.
Bij het Stoekeplein zou namelijk een deel van de parkeerplekken verdwijnen. De Raad van State ging daar uiteindelijk niet in mee. Volgens de rechter zou er met de komst van de woningen geen parkeeroverlast ontstaan in de wijk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.