Grond Veenhuizer school gekocht, seinen op groen voor woningbouw

De Vlinderhof Veenhuizen en oude locatie supermarkt
Links de oude school, rechts de plek waar eerst een supermarkt stond. Beide locaties zouden wat de gemeente Noordenveld betreft geschikt zijn voor woningbouw © RTV Drenthe / Mathijs Renkema
Met de aankoop van de grond waarop basisschool De Vlinderhof stond, lijkt woningbouw in hartje Veenhuizen een stap dichterbij. De Noordenveldse gemeenteraad lijkt geen enkel bezwaar te hebben tegen de aankoop van de grond.
Het gebouw van De Vlinderhof was al in bezit van de gemeente, maar de grond waarop de school stond niet. Die grond is namelijk van De Nieuwe Rentmeester, het consortium dat in 2021 ruim tachtig gebouwen in Veenhuizen overnam.

'Goede mix'

"Het perceel van De Vlinderhof is door De Nieuwe Rentmeester inmiddels aangemerkt als 'niet noodzakelijk' voor het ensemble", vertelt wethouder Jos Darwinkel (Gemeentebelangen). "Daarom kunnen we de grond nu kopen en de sloop gaan voorbereiden."
Het perceel van De Vlinderhof moet - samen met een stuk grond er tegenover - worden omgetoverd tot een woningbouwlocatie. Als het aan de gemeente ligt, kunnen zowel jongeren als ouderen er straks terecht. "Het gaat om een mix van koop- en huurwoningen", zegt Darwinkel. Een projectontwikkelaar voor de koopwoningen moet nog gevonden worden, laat hij weten. Actium gaat bezig met het aanbod huurwoningen.

Sloop in oktober

Met nieuwe woningbouwplannen moet in Veenhuizen doorstroming op gang komen. "Voor een kleine kern als Veenhuizen is dat belangrijk", zegt Darwinkel. "Het dorp zit te springen om woningen."
Het gebouw van voormalig basisschool De Vlinderhof moet in oktober gesloopt worden. Voor die sloop is al geld vrij gemaakt door de gemeenteraad.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.