Corona treft Joseph Oosting en zeven andere stafleden van Vitesse

Joseph Oosting (Rechten: RTV Drenthe)
Joseph Oosting
VOETBAL - Joseph Oosting, assistent-trainer van Vitesse, heeft positief getest op het coronavirus. De Emmenaar moet de komende periode in thuisquarantaine verblijven.
"Afgelopen vrijdag is iedereen getest met het oog op de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk. Daarbij bleek dat Joseph positief was op corona", zegt technisch directeur Johannes Spors van Vitesse. "Een extra testronde op zaterdag duidde geen andere gevallen aan."
"Toen maandag een ander staflid lichte klachten kreeg, was dat aanleiding voor ons om alle directe contacten opnieuw te testen. Uit deze testen kwam naar voren dat ook andere leden van de technische staf positief bleken", aldus Spors. In totaal is bij acht stafleden van de Arnhemse club het coronavirus vastgesteld.

Ook hoofdtrainer Letsch besmet

Naast Oosting is ook de Duitse hoofdtrainer Thomas Letsch besmet. Verder zijn assistent-trainer Jan Fiesser en de stafleden Rein Baart, Jan van Norel, Tim Arends, Dennis van der Meulen en Jos Kortekaas, coördinator medische zaken en fysiotherapeut, positief getest.
De thuiswedstrijd van Vitesse zaterdag tegen Sparta gaat wel gewoon door. De KNVB heeft dispensatie verleend, zodat Spors samen met Edward Sturing en Nicky Hofs voor de groep mag staan. Zij leiden voorlopig ook de trainingen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.