Meppeler veroordeeld tot 10 jaar en tbs voor dood Erol

Halil Erol verdween in 2010 (Rechten: archief RTV Drenthe)
Halil Erol verdween in 2010
Matthias M. uit Meppel is veroordeeld voor het doden van Halil Erol en het wegmaken van het lichaam van de man uit Steenwijk. De 43-jarige man is veroordeeld tot 10 jaar cel en tbs met dwangverpleging.
Dat heeft de rechtbank in Zwolle vandaag besloten. De Meppeler moet ook een schadevergoeding betalen aan de dochter, de zus en de broer van Erol.

Halil Erol

Halil Erol, vader van twee jonge kinderen, verdween op 6 februari 2010. Zijn auto werd een maand later brandend gevonden in Haren. In juni werden bij Steenwijk de armen en benen van de man gevonden in een zak. Drie jaar later vinden twee wandelaars in het natuurgebied De Kiersche Wijde bij Wanneperveen de romp van Erol. Die was gewikkeld in een dekbedhoes. Het hoofd en de handen van Erol zijn nooit gevonden.

Matthias M.

M. was in 2010 al kort verdachte in de zaak, maar werd vrijgelaten. In 2019 kwam hij opnieuw in het vizier. Zo werd een haar van hem aangetroffen in de verpakking van de lichaamsdelen. Ook blijkt het dekbedovertrek waarin de romp was verpakt van hem te zijn, aldus de rechtbank.
Hij was een van de laatsten die het slachtoffer nog in leven zag. Zo straalde de telefoon van Erol die middag een zendmast aan in de buurt van de woning van M. "Het kan niet anders zijn dan dat het verdachte was die het slachtoffer om het leven bracht, het lichaam in stukken zaagde, in zakken verpakte en die zakken heeft gedumpt in een bos en in de Steenwijker Aa", aldus de voorzitter. Hoe het slachtoffer om het leven kwam, blijft ongewis.

Tbs

M. kreeg eerder acht jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de doodslag en verkrachting van een vrouw in 1997. Een paar weken na het beëindigen van die maatregel is hij opnieuw in de fout gegaan. De rechtbank heeft daarom besloten dat de maatschappij lang tegen hem moet worden beschermd en dat hij na zijn gevangenisstraf niet zo maar kan terugkeren in de maatschappij.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.