100 euro voor kaartje grasbaanraces in Roden: 'Wij zoeken de echte liefhebber'

Je moet er wat voor over hebben om zondag bij de WK Langbaan Challenge in Roden aanwezig te zijn. Een toegangsticket kost honderd euro.

De Stichting Motorsport Roden laat aan RTV Noord weten dat ze niet anders kon dan deze hoge prijs voor een entreekaartje vragen. "We zijn niet een club die de stekker er meteen uittrekt door corona", zegt voorzitter Bert Oosterling. "Wij zoeken het bij de echte liefhebber om ons te helpen. Als je het ons op de persoon af vraagt, hadden we dit niet gedaan."

Maximaal 250 toeschouwers mogen zondag aanwezig zijn.

Run op kaarten

Oosterling zegt dat de animo voor kaartjes hoog is en denkt dat alle tickets vrijdag de deur uit zijn. "In het begin was er meteen een piek in de vraag. De supporters van Romano Hummel vroegen mij wanneer de verkoop begon. Ze wilden er vroeg voor opstaan. Nu de complete deelnemerslijst bekend is, zie je weer een toename in het aanschaffen voor een toegangsbewijs."

Een aantal consumpties, een programmaboekje en een aandenken zijn bij de prijs van een kaartje inbegrepen. Daarnaast krijgen bezoekers een korting van 50 procent op kaarten voor het WK voor landenteams in 2021.

Coronacrisis

Er staan zondag 25 deelnemers aan de start. Zij kunnen vier startplekken verdienen voor de serie van vijf WK-races van volgend jaar. Normaal gesproken is er ook nog een kwalificatiewedstrijd, maar deze is afgelast vanwege de coronacrisis.

Vanwege corona moeten coureurs ook worden gescheiden van het publiek. Dat is een klus van jewelste voor het team van vrijwilligers van de vereniging. Alleen het aanbrengen van bewegwijzering op het terrein is al haast een dagtaak.

"De toeschouwers hebben wel de vrijheid om te lopen. Maar we moeten deelnemers en publiek gescheiden houden. Dus het is niet zo dat ze overal vrij kunnen lopen. Er mag geen vermenging ontstaan", benadruk Oosterling.

De trainingen beginnen zondag om half tien. De eerste race is om half twee.

Meer over dit onderwerp:
Roden Grasbaanraces WK Langbaan Challenge
Deel dit artikel: