vv Emmen en vv Bargeres sluiten complex na coronabesmettingen, Drenthina 1 en 2 voetballen niet

VOETBAL - De sportcomplexen van vv Emmen en vv Bargeres gaan tijdelijk op slot. De clubs doen dat nadat er enkele leden zijn besmet met het coronavirus. Bij Drenthina, waar ook corona is geconstateerd, spelen het eerste en tweede elftal dit weekend niet.

De Meerdijk is in ieder geval tien dagen niet toegankelijk. Trainingen en wedstrijden kunnen dus voorlopig niet doorgaan. "De KNVB is er niet blij mee, die ziet liever niet dat de hele club niet kan spelen", zegt voorzitter Peter Bouws.

Bij vv Bargeres zijn twee leden besmet die afgelopen weekend nog op de club waren. Een deel van de vrijwilligers zit nu in quarantaine, waarna het bestuur heeft besloten Sportpark Easy Fit Emmen tot volgend weekend op slot te gooien. Dat gebeurde na 'een dag vol beraad met de KNVB, de GGD, gemeente en bestuursleden', staat er in een statement van het bestuur. Zowel thuis- als uitwedstrijden van teams van de club zijn afgelast.

"Deze beslissing neem je omdat onze leden en hun gezondheid belangrijker zijn dan een potje voetbal", stelt de club. "We hopen uiteraard dat het bij deze 2 besmettingen blijft en dat we iedereen weer snel op de velden en in de kantine kunnen groeten."

Drenthina en WKE'16

Ook bij andere clubs uit Emmen waart het virus rond. Bij Drenthina zijn leden van de eerste en tweede selectie besmet met het coronavirus. Beide teams spelen de komende 10 dagen geen wedstrijden en ook de trainingen gaan niet door. De overige teams blijven wel wedstrijden spelen en ook de trainingen gaan gewoon door.

Gisteren werd bekend dat WKE'16 het complex voor een week sluit als gevolg van coronabesmettingen bij leden.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Deel dit artikel: