FestivalderAa heeft nieuwe plek, nu nog een vergunning

festivalderaa
Het festival is dit jaar op een andere locatie © FestiValderAa / Niels Knelis
De organisatie van het FestivalderAa heeft een nieuwe plek voor het festival gevonden. De editie van komende zomer verhuist van het hart van Schipborg naar de rand van het dorp.
Dat heeft de organisatie van het theater- en muziekfestival bekendgemaakt tijdens een informatiebijeenkomst voor inwoners van Schipborg.

Inwoners helpen een handje

Het beoogde festivalterrein is een stuk particuliere grond tussen de Langakkers en de Randweg, aan de noordkant van het dorp. De eigenaren van de grond, inwoners van Schipborg, boden aan om het festival daar te houden. Dat gebeurde nadat de oude locatie niet meer beschikbaar bleek.
Het FestivalderAa werd traditioneel gehouden op een heideveld in het midden van het dorp, maar dat mag niet meer vanwege de stikstofregels voor evenementen in of bij natuurgebieden.
De nieuwe plek ligt een stuk verder van natuurgebieden en er gelden daarom minder strenge regels voor. "Maar we moeten alsnog echt rekening houden met onze stikstofuitstoot", vertelt artistiek leider Vanja van Guldener.
Hier moet het festival worden gehouden:
FestivalderAa Schipborg
Hier moet dit jaar het FestiValderAa worden gehouden © Google maps

Geluidsoverlast

Daarnaast is er veel nagedacht over het beperken van de geluidshinder, vertelt Van Guldener. "Het hoofdpodium staat met de rug naar de huizen en met onze speciale muziekinstallatie kunnen we de richting van het geluid enigszins sturen."
Het festival vindt plaats op 5, 6 en 7 juli. De eerste twee dagen gaat de muziek tot middernacht door. Twee uur langer had ook gemogen, maar de organisatie doet dat niet om de overlast te beperken.

Eerst nog een vergunning

Helemaal zeker is de nieuwe locatie nog niet. De aanvraag voor de vergunning loopt op dit moment nog bij de gemeente en de provincie.
Ook op het programma moeten liefhebbers van het festival nog even wachten. Van Guldener: "We zijn erg druk bezig met het regelen van acts. Alles is nog onder voorbehoud, maar het komt vast goed."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.