Grand Café in Assen tien dagen dicht door corona

Grand Café 't Wapen in Assen gaat per direct tien dagen dicht. Vijf personeelsleden werden getroffen door corona, laat horeca-ondernemer Ronald Obbes weten.

"Deze zijn inmiddels in quarantaine geweest en mogen weer aan het werk. We hebben hier nauw contact met de GGD over gehad. Toch willen wij onze verantwoordelijkheid nemen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. We hebben daarom besloten om ons bedrijf tien dagen te sluiten."

Onduidelijkheid

Het besluit om de tent dicht te gooien is genomen in overleg met GGD Drenthe. "Hoewel onze personeelsleden er allemaal weer bovenop zijn en gewoon weer aan het werk zouden mogen was het toch het advies om een poosje dicht te gaan. Ja, dat vind ik ook wel gek", zegt Obbes. "Het is moeilijk te begrijpen dat hoewel we nu geen coronabesmettingen meer hebben, we toch het advies krijgen om dicht te gaan. De criteria wanneer te sluiten zijn onduidelijk en voor ondernemers moeilijk te begrijpen."

'Om de keten te verbreken'

Marco Out, voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe, zegt te begrijpen dat het vreemd in de oren klinkt om de café te sluiten terwijl er nu geen personeelsleden besmet zijn. "We probeerden eerst mensen apart te zetten, maar blijkbaar zijn er besmettingen bijgekomen. Om te voorkomen dat toch iemand iets doorgeeft terwijl we het niet weten, wordt dan deze keuze gemaakt."

Out zegt zich voor te stellen dat klanten bezorgd zijn dat ze corona hebben opgelopen in het restaurant. "Tegelijkertijd geldt ook voor die klanten: houd goed in de gaten of je klachten ontwikkelt, en laat je testen als je de klachten hebt."

Maandag 28 september gaat 't Wapen in Assen weer open.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
Assen horeca corona Wapen van Assen
Deel dit artikel: