Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork verzet zich tegen komst nieuwe wethouder

Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork is tegen de benoeming van de nieuwe wethouder in Midden-Drenthe. De partij vindt een vierde wethouder niet nodig en zegt het vertrouwen in het college van burgemeester en wethouders op.

"In deze gemeente zijn nooit vier wethouders nodig geweest, dus nu ook niet", stelt de partij. Tijdens de raadsvergadering volgende week zal Jan Batelaan worden voorgedragen als nieuwe VVD-wethouder, na het vertrek van Anique Snijders. De kosten, volgens de partij 100.000 euro per jaar exclusief wachtgeld, zijn te hoog.

De Haas

Fractievoorzitter Charles de Haas zei gisteravond tijdens de algemene beschouwingen in de gemeenteraad dat zijn partij tegen de benoeming gaat stemmen. "GemeenteBelangen Smilde-Beilen-Westerbork heeft reeds voor het gedwongen vertrek van de VVD wethouder duidelijk aangegeven geen plaatsvervanger te wensen."

De Haas vindt ook dat de nieuwe wethouder maar voor een beperkte tijd aan de slag gaat. Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork diende in het verleden veel vaker een moties in tegen het college of leden daarvan. In mei nog kwam de partij met een motie van wantrouwen tegen Anique Snijders.

Lees ook: