E&O speler heeft corona, wedstrijd tegen Houten gaat niet door

HANDBAL - Een selectiespeler van E&O uit Emmen is positief getest op het coronavirus. Spelers van zowel het eerste als het tweede team kiezen ervoor om tien dagen in thuisquarantaine te gaan. Beide teams zullen dus komend weekend ook niet uitkomen in de competitie.

"We hebben één speler die besmet is met corona", laat woordvoerder Harwin de Jonge weten. "De GGD adviseert dat een gedeelte van de selectie in quarantaine moet. In navolging daarop is besloten om iedereen in quarantaine te plaatsen. Dit is overigens geen verplichting maar een advies."

E&O heeft contact gezocht met de handbalbond en tegenstander Houten. "De wedstrijd is direct van het programma gehaald. Houten heeft alle begrip voor de beslissing."

De spelers van het eerste hadden maandag voor het laatst contact met elkaar. De spelers van het tweede op dinsdag. De training van het eerste wordt volgende week donderdag of vrijdag dus pas weer hervat. De competitiewedstrijden die voor komend weekend gepland stonden worden uitgesteld en op een avond door de week ingehaald.

Vrouwen spelen wel

De handbalvrouwen van E&O spelen morgenavond wel gewoon hun competitiewedstrijd. De wedstrijd tegen VOC uit Amsterdam begint om 20:00 uur in sporthal Angelslo.

Meer over dit onderwerp:
Emmen Handbal E&O Houten
Deel dit artikel: