Veelbesproken shirt FC Emmen tijdelijk te koop

Eric Idema met het FC Emmen-shirt waar zijn bedrijf op pronkt (Rechten: RTV Drenthe/René Posthuma)
Eric Idema met het FC Emmen-shirt waar zijn bedrijf op pronkt
VOETBAL - FC Emmen mag van de KNVB niet met sponsor EasyToys op de borst spelen, maar volwassen supporters van de Drentse eredivisionist kunnen het shirt wel bestellen.
Tot komende dinsdag 16.00 uur kunnen fans van 18 jaar en ouder het shirt met de veelbesproken sponsor aanschaffen. Ook een al eerdere bestelling van een shirt kan nog gewijzigd worden, zodat de seksspeeltjesverkoper alsnog op het shirt pronkt. Op de achterkant van het shirt staat #Hierkomikweg. Mocht FC Emmen later alsnog toestemming krijgen om met EasyToys op het tenue te spelen, komt die hashtag met lijfspreuk er niet op.

Commotie

Afgelopen woensdag maakte voetbalbond KNVB bekend dat EasyToys niet wordt toegestaan als shirtsponsor. Het bedrijf van de uit Annen afkomstige Eric Idema zou in strijd zijn met de reglementen, omdat het 'niet gepast is om op wedstrijdkleding sponsoruitingen te tonen die in verband kunnen worden gebracht met de seksindustrie'. Dit tot frustratie van de club en de ondernemer.
FC Emmen is bezig een kort geding aan te spannen tegen de bond.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.