Kaartverkoop Drèents Liedtiesfestival begonnen

Lisa Harms
Lisa Harms won de vorige editie van het Drèents Liedtiesfestival © RTV Drenthe/Marit Hingstman
Vanaf nu is het weer mogelijk om kaarten te kopen voor het Drèents Liedtiesfestival. Op 9 mei staat de twaalfde editie van het muziekspektakel op de planning. Dan zullen tien finalisten in het Atlas Theater in Emmen strijden om de prijs voor het beste Drentstalige lied van 2024.
De winnaar van het Liedtiesfestival wint niet alleen een geldprijs van 2.000 euro om te besteden aan een professionele opname, maar zal ook het Nedersaksisch vertegenwoordigen op het SUNS Europe Festival in het Italiaanse Friuli.

Aanmelden nog mogelijk

Muzikanten, tekstschrijvers en componisten van Drentse muziek kunnen zich nog tot 9 maart aanmelden bij Stichting REUR, organisator van het muziekfeest. Ieder lied wordt door een deskundige commissie beoordeeld.
De commissie selecteert vervolgens een tiental liedjes die op donderdag 9 mei de degens zullen kruisen. De finale wordt live uitgezonden op TV Drenthe en rtvdrenthe.nl. Op 6 april worden de finalisten bekend gemaakt.
Tickets voor het Drèents Liedtiesfestival kosten 15 euro en de show start om 20.00 uur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.