HZVV presenteert buur Noordscheschut na rust rekening

VOETBAL - HZVV heeft de Drentse derby in de Hoofdklasse B tegen Noordscheschut glansrijk met 1-4 gewonnen. Een gelijkmaker van Jos Kroezen bij een 1-1 stand, vlak voor rust zorgde voor hoop bij thuisploeg Noordscheschut, maar snel na rust stelde HZVV orde op zaken en ging met de zege aan de haal.
Voor het eerst op landelijk niveau troffen buren Noordscheschut en HZVV elkaar in de hoofdklasse B. Met drie punten uit twee duels meer en Kelly Joao voorin maakten de gasten in het zwarte uit-tenue snel de intenties duidelijk.
Na een slimme duw en sprint gaf Joao de assist op compagnon Sander Dzemidzic. Na de 0-1 van de aanvaller van HZVV kreeg Fabian Stevens van afstand een mogelijkheid de voorsprong te verdubbelen.

Opgewekte gezichten

Vlak voor rust dook Kroezen namens Noordscheschut op voor de goal van de tegenstander uit Hoogeveen. Hij liet doelman Hidde Streutker kansloos en zorgde voor opgewekte gezichten aan de kant van de thuisploeg.
Lang kon de formatie van Marc van Meel, dat nog geen punt in de hoofdklasse B heeft gepakt, niet van de gelijkmaker genieten. Na 49 seconden in de tweede helft zorgde Yoran Popovic voor de 1-2. Vanaf de stip tekende hij vier minuten later ook voor de 1-3.

Handjevol kansen

In de omschakeling wist Dzemidzic nog voor het hele uur de partij te beslissen. Na de 1-4 kreeg HZVV nog een handjevol kansen, maar een nieuwe goal voor de gasten bleef tot en met het laatste fluitsignaal uit.
Door de overwinning in de burenstrijd komt HZVV op zes punten uit drie duels. Volgende week ontvangen de mannen van Rick Mulder Buitenpost. Noordscheschut gaat dan op bezoek bij NSC Nijkerk.