Nederlaag DOS'46 in noordelijke derby

DOS'46 in actie op het veld (Rechten: RTV Drenthe/ Ger Hensen)
DOS'46 in actie op het veld
KORFBAL - Regerend veldkampioen DOS'46 uit Nijeveen heeft vandaag de eerste nederlaag van het nieuwe seizoen geleden. Na twee moeilijke wedstrijden zonder nederlaag, was vandaag LDODK uit Gorredijk met 25-27 te sterk.
DOS'46 hield in de eerste helft goed gelijke tred met de noordelijke rivaal uit Friesland. Bij rust stond het scorebord op 15-15. Na de rust kwam de thuisploeg echter in moeilijkheden en kon LDODK langzaam een voorsprong uitbouwen.
Dit wist DOS'46 niet meer te boven te komen. In de slotfase wist de thuisploeg het gat nog enigszins te verkleinen, maar met twee punten verschil stokte de opmars bij 25-27. LDODK gaat DOS'46 voorbij in de stand van de competitie en volgende week volgt een zware test. Dan staan de Nijeveners in Delft tegenover koploper Fortuna.