De Jonge keert met probleemloze zege terug bij Sudosa-Desto

VOLLEYBAL - De vrouwen van Sudosa-Desto zijn het seizoen in de Topdivisie gestart met een klinkende zege op VC Sneek 2 (3-0). Daarop werd de nieuwe hoofdtrainer van de Assenaren Lesley de Jonge getrakteerd.

Alleen in de derde set kon VC Sneek Sudosa-Desto, waar de reserves in het veld kwamen, bijbenen. Bij 17-17 was het spannend, maar uiteindelijk werd het 25-19 voor de groen-zwarten.

In de eerste (25-17) en tweede set (25-20) bleek Sudosa-Desto een klasse beter. Het eerste duel van het seizoen stond in teken van het officiële debuut van De Jonge als nieuwe hoofdtrainer van de Assenaren.

Annalien Alons

Niet Mark Afman, maar De Jonge stond in het onderkomen van de Assenaren langs de lijn bij de winnende partij. Na zes jaar staat Sudosa-Desto onder leiding van een nieuwe hoofdtrainer.

Een belangrijke kracht bij Sudosa-Desto was Annelien Alons. De 31-jarige routinier bouwt in de groen-zwarte kleuren van de club uit de Drentse hoofdstad af. Met power en slimme acties hielp ze Sudosa-Desto meermaals aan belangrijke punten.

Veertiende

"Het voelt als thuiskomen. Na acht jaar is het nog altijd een warm bad", zegt De Jonge na de winstpartij. "Op mijn veertiende ben ik hier begonnen met coachen bij de club en toen had ik al de ambitie het eerste damesteam te trainen. Nu heeft de situatie zich voor gedaan. Superleuk en heel gaaf."

Meer over dit onderwerp:
assen volleybal topdivisie sudosa-desto de jonge
Deel dit artikel: