vv Gasselternijveen simpel langs buurman Gieterveen

VOETBAL - vv Gasselternijveen is uitstekend aan het seizoen begonnen in de 4e klasse C. De formatie van trainer Robert Oosting, die bij afwezigheid van twee geblesseerde centrumverdedigers zelf de kicksen weer heeft aangetrokken, won bij buurman Gieterveen met 0-3.
De roodhemden, die al een prima indruk achterlieten in de voorronde van de noordelijke districstbeker, kwamen na een kwartier op voorsprong door Brandon Meems .Vlak voor rust verdubbelde aanvoerder Wessel Koomans de score door een penalty raak te schieten.
Pas in de 3e minuut na rust deed ook Gieterveen een keer van zich spreken, maar een poging van verdediger Maarten Mulder na een scrimmage ging meters over. Toen Gasselternijveen in de 65e minuut de 0-3 scoorde, na goed voorbereidend werk van Joep Meertens scoorde invaller Jasper Kuiper, was het duel gespeeld al kreeg Gasselternijveen nog wel een domper te verwerken toen diezelfde Kuiper aan de noodrem trok en met direct rood naar de kleedkamer moest.
Ook tegen tien Nieveensters kon Gieterveen bitter weinig uitrichten. Sterker nog, de beste kansen (met namen in de omschakeling) bleven voor de bezoekers. In blessuretijd leek Gasselternijveen zelfs op 0-4 te komen, maar die treffer werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel.