Schietpartij laat buurdorpen niet los: 'Niet veel slaap vannacht'

"Normaal is dit een rustig klein dorpje, zoals iedereen altijd van zijn dorp zegt", zegt Marlies Lubben uit Annerveenschekanaal. Maar dat was dit weekend wel even anders.

Kiel-Windeweer en Annerveenschekanaal werden zaterdagavond opgeschrikt door gebeurtenissen die zo uit een actiefilm leken te komen. "Ik zou net mijn auto ophalen om iemand af te zetten. Toen zag ik ineens drie auto's met een noodgang aan komen rijden", herinnert Lubben zich. "We dachten nog 'dat komt niet goed', want het is een doodlopend pad", zegt ze tegen RTV Noord.

Ruzie en schoten

Lubben rende naar een brug om te kijken wat er gebeurde. "We zagen vijf of zes auto's stilstaan. Er stapten mensen uit en we hoorden ruzie en vervolgens schoten." Hoeveel schoten ze hoorde, weet Lubben niet meer. "Volgens mij waren het meerdere wapens, maar ik weet het niet. Je komt een beetje in een soort roes terecht. Je moet 112 bellen en je rent weer naar binnen."

Ik denk niet dat ik veel slaap ga krijgen vannacht
Marlies Lubben - getuige

Na het 112 bellen gaat de tijd voor haar gevoel heel langzaam. "Het duurde naar onze mening lang tot ze er waren. Toen hebben we nog een keer buiten gekeken en weer schoten gehoord. En toen was het een ravage op het dorp."

De politie hield zaterdagavond acht verdachten aan in verband met de schietpartij en zondagochtend nog iemand. Toen werd ook een wapen gevonden. "Het waren totaal geen bekenden. Ze komen niet uit het dorp voor zover ik weet. Ze praatten gewoon Nederlands en hadden een getinte huidskleur. Ik heb ze niet vaker gezien", zegt Lubben.

Volgens Lubben begint het iets rustiger te worden in de beide buurdorpen. Maar of ze rustig gaat slapen? "Ik denk niet dat ik veel slaap ga krijgen vannacht, nee."

Deel dit artikel: