Sloop flats Meerstraat in Emmen pas eind dit jaar klaar

De sloop van de drie flats aan de Meerstraat in Emmen is opnieuw vertraagd. Dat heeft woningcorporatie Lefier aan omwonenden laten weten. Pas half december zijn alle sloopwerkzaamheden klaar.

De sloopwerkzaamheden begonnen in maart en zouden voor de zomer worden afgerond. De uitbraak van het coronavirus gooide roet in het eten, waardoor de planning werd bijgesteld naar eind deze maand.

Laatste flat

Nu is volgens Lefier het coronavirus opnieuw de boosdoener. Hierdoor kan de aannemer minder mensen aan het werk zetten en dus minder snel werken. Ook kosten sommige sloopwerkzaamheden meer tijd dan gedacht. Volgens Lefier is de aannemer pas begin december klaar met de sloop van laatste flat en heeft het bedrijf daarna nog twee weken week nodig om het terrein op te ruimen.

Knarrenhof

De flats maken plaats voor een Knarrenhof, een wooncomplex met huur- en koopwoningen voor ouderen. Knarrenhof is een concept waarbij naoberschap centraal staat. De bewoners kijken actief naar elkaar om en helpen elkaar. De bedoeling is dat de bewoners uiterlijk over twee jaar de sleutel krijgen. Ruim honderd mensen hebben zich inmiddels aangemeld voor een woning.

Meer over dit onderwerp:
Emmen sloop wonen flats
Deel dit artikel: