Politie bekijkt camerabeelden auto vermiste moeder en kind

De politie onderzoekt camerabeelden in de vermissingszaak  (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
De politie onderzoekt camerabeelden in de vermissingszaak
De auto van de vermiste Evelien Kingma uit Heerenveen, die in de nacht van vrijdag op zaterdag bij tankstation De Panjerd werd gevonden, is te zien op bewakingscamera's. De politie laat de beelden zien aan familie van de vrouw en haar 3-jarige zoontje Jaylano Noah, die ook vermist wordt.
Donderdag zijn de vrouw en haar peuterzoon spoorloos verdwenen.
De auto waarin de twee donderdag volgens de politie zijn vertrokken, werd zaterdag om 02.00 uur 's nachts gevonden bij De Panjerd, langs de A28 ter hoogte van Veeningen tussen Meppel en Hoogeveen. "We vermoeden dat hij er toen al een tijdje stond", zegt woordvoerder Bert Sietzema.

Auto bleef achter

De auto werd leeg achtergelaten op de parkeerplaats achter het tankstation. "Daar zijn geen beelden van, maar wel van het moment dat hij komt aanrijden. We hopen dat familieleden en bekenden van de vermiste vrouw kunnen herkennen of zij en haar zoontje op dat moment nog in de auto zaten."

Aantal tips

Het is nog altijd niet duidelijk waar de twee zijn. De familie van Evelien Kingma en haar zoontje maakt zich grote zorgen en de politie ook. Of gedacht wordt aan een misdrijf, wil Sietzema niet zeggen. Sinds de politie zaterdag bekend maakte dat de vrouw en de peuter zoek zijn, is een aantal tips binnengekomen. "We hopen dat daar de goede tip bij zit om ze te vinden."
Evelien Kingma en haar zoontje Jaylano worden sinds donderdag vermist (Rechten: Politie)
Evelien Kingma en haar zoontje Jaylano worden sinds donderdag vermist

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.