Deur op een kier: FC Emmen en KNVB praten over EasyToys-sponsoring

VOETBAL - Het kort geding dat FC Emmen tegen de KNVB wil aanspannen om met de naam EasyToys op de shirts te mogen spelen, is nog even in de wachtkamer geparkeerd. De Eredivisionist en de voetbalbond gaan morgen met elkaar om tafel om over de situatie te praten. Eerder leek de KNVB nog onvermurwbaar in haar standpunt om de seksspeeltjesgigant te weigeren als shirtsponsor van de Emmenaren.

De KNVB heeft FC Emmen uitgenodigd voor een gesprek, laat FC Emmen-preses Ronald Lubbers weten. Mocht het gesprek niet opleveren wat de club beoogt - EasyToys als nieuwe hoofdsponsor verwelkomen - dan zetten de Emmenaren alsnog de stap naar de rechtbank. De Drentse club heeft daar al een voorschot op genomen door advocaat Frans de Weger in de arm te nemen.

Steun voor FC Emmen

Of het gesprek gaat opleveren waar hij op hoopt, is volgens Lubbers nog één groot vraagteken. Hij krijgt in ieder geval bijval van alle andere clubs uit het betaald voetbal, die unaniem voor de Emmenaren in de bres springen in wat inmiddels wel een sponsorsoap mag worden genoemd. Sportmarketeer Chris Woerts sprak vanavond namens de betaald voetbalclubs zijn steun richting FC Emmen uit in de voetbaltalkshow Veronica Inside.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
FC Emmen KNVB EasyToys
Deel dit artikel: