Wethouder Doeven verlaat college Westerveld, Schoenmaker vervanger

Wethouder Henk Doeven van DSW
Wethouder Henk Doeven van DSW © Josien Feitsma / RTV Drenthe
Henk Doeven (DSW) uit Wapserveen stopt als wethouder van de gemeente Westerveld. Dat maakt hij vandaag bekend. Doeven gaat na een bestuursperiode van zes jaar met pensioen.
Doeven (67) ging als wethouder onder andere over sport, openbare ruimte en cultuur. Volgens zijn partij wil hij graag ruimte maken voor een opvolger.
Vorig jaar werd Doeven landelijk bekend toen hij als locoburgemeester betrokken raakte bij het afschot van de wolf in Wapse nadat het dier een inwoner uit de gemeente had aangevallen. Het onderzoek naar het incident loopt nog, onder andere ook naar Doeven tegen wie aangifte werd gedaan.

Turbulente tijden

Doeven is van 2010 tot 2018 raadslid geweest voor de lokale partij DSSW-SW, wat inmiddels DSW heet. In 2018 werd Doeven als wethouder benoemd nadat hij in datzelfde jaar zijn plek in de gemeenteraad kwijtraakte aan partijgenoot Alfred Schoenmaker.
In de jaren die volgden, maakte hij onder andere de bestuurscrisis mee waarin de partij Progressief Westerveld uit het college stapte.
Vanaf 24 april gaat Doeven genieten van zijn pensioen. Als het aan de partij DSW ligt zal Schoenmaker hem opnieuw opvolgen, deze keer als wethouder. Schoenmaker zit nu in de provinciale staten en de gemeenteraad. Hij zal naar verluidt met beide functies stoppen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.