Asser winkeldief moet opnieuw naar inrichting voor veelplegers

De rechtbank vonniste gelijk aan de eis van de officier  (Rechten: RTV Drenthe / Kim Stellingwerf)
De rechtbank vonniste gelijk aan de eis van de officier
Een 56-jarige man uit Assen moet opnieuw twee jaar naar de kliniek voor veelplegers. Dat oordeelde de rechtbank dinsdag. Zij ziet geen reëel alternatief voor de man die zich begin juni schuldig maakte aan diefstal van zeven flessen wasmiddel bij een supermarkt in Groningen.
De destijds dakloze Assenaar gaf twee weken geleden op zitting toe dat hij de flessen wasmiddel had gestolen voor geld. Met dat geld wilde hij een ID-kaart kopen. Dat had hij nodig om een overnachtingsplek te kunnen krijgen.

Al eerder ISD

De Assenaar heeft sinds 1996 een forse criminele carrière opgebouwd. Op zijn strafblad prijken voornamelijk diefstallen en bedreigingen. Daarvoor kreeg hij al eens eerder de ISD-maatregel (Inrichting Stelselmatige Daders) opgelegd.
De rechtbank vonniste gelijk aan de eis van de officier. Die wilde voor de hardleerse dief geen voorwaardelijke celstraf met een reeks verplichtingen. Dat bood volgens de aanklager te weinig borging voor de maatschappij. De rechtbank ging hierin mee.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.