Tien bewoners verpleeghuis Norg besmet met corona

Het aantal coronabesmettingen bij verpleeghuis De Omloop in Norg is opgelopen tot tien, dat meldt zorgorganisatie Dignis waar het verpleeghuis onder valt.

Gisteren werd bekend dat één bewoner corona had opgelopen. Daarom zijn de afgelopen 24 uur alle bewoners en medewerkers getest.

Bij De Omloop in Norg kwamen daarbij in totaal tien besmettingen naar voren, het gaat in alle gevallen om bewoners. Ook het personeel en bewoners van locatie De Bonkelaar in Norg zijn getest op corona, die uitslagen zijn nog niet bekend.

Besmetting in Zuidlaren

Bij verpleeghuis De Enk in Zuidlaren, ook een locatie van Dignis, werd gisteren bekend dat er een medewerker besmet was geraakt met het coronavirus. Ook daar zijn de medewerkers en bewoners getest. De uitslagen zijn er nog niet.

In afwachting van de testuitslagen zijn de Omloop, de Bonkelaar en de afdeling Veenstraat van de Enk tijdelijk gesloten voor bezoek. Dignis laat weten dat alle cliënten en familieleden zijn ingelicht over de situatie.

Extra maatregelen

Vanaf donderdag dragen alle medewerkers en vrijwilligers een mondkapje op alle locaties van Dignis in Drenthe en Groningen. Deze maatregel heeft de zorgorganisatie ingevoerd na overleg met de GGD. Ook familie en naasten dragen tijdens hun bezoek aan een locatie een mondkapje.

Deel dit artikel: