Excuses van bestuur Noordscheschut na opmerkingen in programmaboekje

VOETBAL - Vv Noordscheschut is in gesprek gegaan met HZVV en SV Urk, nadat in een programmaboekje 'grappig bedoelde' opmerkingen waren geschreven over deze twee verenigingen.

Daarnaast hebben de Schutters hun excuses aangeboden aan de twee clubs en komt er bij de eerstvolgende thuiswedstrijd een rectificatie in het programmablad. Daarmee is de kwestie voor de club uit Noordscheschut afgerond.

Grappig bedoelde opmerkingen

Het was voor betrokkenen van voetbalverenigingen HZVV en Urk een onaangename verrassing om te lezen. In het programmaboekje van Noordscheschut stonden afgelopen zaterdag namelijk verschillende 'grappig bedoelde' opmerkingen over de twee competitiegenoten.

Het boekje werd door de club uitgegeven voorafgaand aan de wedstrijd met HZVV. De maker van het boekje blikt in de gids terug op de wedstrijd van de Hoogeveense club tegen Urk.

'Grote broer HZVV'

HZVV wordt onder meer een 'grote broer' genoemd, die 'elke zondag fris, fruitig en zingend voorin de kerk zit'. Bovendien wordt verweten dat de vereniging een 'decadente businessclub' is. Ook wordt de kantine van de sportclub vergeleken met de 'grootste fabriekshal van Hoogeveen'.

De teksten waren voor HZVV-voorzitter Henk de Jong een verrassing, vertelt hij tegen Dagblad van het Noorden. "Maar het was niet grappig, al schat ik in dat het wel zo bedoeld is."

Niet chique

Daarnaast wordt er in de programmagids gesproken over '15 inteelt Urkers', doelend op het team uit de Noordoostpolder. De vereniging vat de opmerking niet op als een humoristische uitspraak. "Dit dient nergens toe en wij vinden het niet chique", zegt voorzitter Hellinga van SV Urk tegen Omroep Flevoland.

Na het gesprek, het excuus en de rectificatie is de kwestie voor de club uit Noordscheschut nu afgerond.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
HZVV VV Noordscheschut
Deel dit artikel: