Jerusalema challenge in Hoogeveen: 'Iedereen staat te shinen'

Het is wereldwijd een enorme hit: de Jerusalema challenge. Het dansje op het nummer Jerusalema van de Zuid-Afrikaanse dj en producer Master KG is populair onder zorgpersoneel om elkaar in coronatijd een hart onder de riem te steken. Bij Woonzorgcentrum de Westerkim in Hoogeveen doen bewoners en personeel de challenge samen.

"Ik vond het heel mooi en heel afwisselend", vertelt bewoner Joke Horneman. "Ik heb zelf ook meegedaan met de benen en de armen in de lucht."

Dansen en lachen

Bij het woonzorgcentrum wilde het personeel graag iets gezelligs doen met de bewoners. "Zij hebben het hier echt zwaar gehad in coronatijd. Ze konden niet naar buiten en zaten geïsoleerd. We wilden deze challenge daarom samen met de bewoners doen", vertelt medewerker Tineke Bos. "Iedereen stond hier te lachen en te shinen."

Aan dansleraar Tresor Nzita Fatima de taak om iedereen het dansje aan te leren. "De mensen die in een rolstoel zitten konden meedoen door met de armen te bewegen en te klappen. Daarnaast heb ik de muziek vertraagd zodat iedereen het langzaam kon aanleren. Voor een danser is dit gewoon een van de mooiste dingen om te doen: mensen verbinden en blij maken."

Succes

De challenge was in Hoogeveen een groot succes. "Je zag dat de bewoners enorm genoten van wat we hier met elkaar doen", vertelt medewerker Suzanne de Groot. "Wij houden van de bewoners en de bewoners houden van de zorg. We hebben laten zien dat we het samen kunnen."

En dus blijft het volgens Bos niet bij deze actie. "Wij gaan door met het smeden van allerlei plannetjes zodat iedereen weer lekker enthousiast wordt."

Deel dit artikel: