FC Emmen mag toch met EasyToys op shirt spelen

Eric Idema met het FC Emmen-shirt waar zijn bedrijf op pronkt (Rechten: RTV Drenthe/René Posthuma)
Eric Idema met het FC Emmen-shirt waar zijn bedrijf op pronkt
FC Emmen mag dit voetbalseizoen toch met de naam van online seksshop EasyToys op de borst spelen. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de KNVB en de eredivisieclub.
Het conflict tussen FC Emmen en de voetbalbond speelt al enige weken. De KNVB vindt het 'niet gepast' dat FC Emmen voor een shirtsponsor kiest die in verband kan worden gebracht met de seksindustrie. Volgens het bestuur betaald voetbal van de KNVB past dit namelijk niet binnen het uitgebreide sponsoringreglement, waar alle clubs zich aan moeten houden.

Duidelijke afspraken

Dinsdag zaten de KNVB en Emmen ook al bij elkaar. Uitkomst van het gesprek toen was dat de KNVB in december met alle clubs, tijdens de algemene vergadering betaald voetbal (AVBV), het betreffende artikel uit het sponsorreglement gaat bespreken.
De KNVB geeft nu toch toestemming omdat in de overeenkomst tussen FC Emmen en EasyToys over veel zaken al duidelijke afspraken waren gemaakt. "Zo wilden beide partijen in eerste instantie een driejarige verbintenis aangaan. Na het overleg van donderdag is die overeenkomst naar één jaar teruggedraaid en zullen er wijzigingen worden doorgevoerd in het geval dat vanuit wet- en regelgeving nodig blijkt. Als de AVBV zich in december heeft gebogen over het sponsoringreglement en er geen verdere bezwaren ten tonele komen, kan de overeenkomst tussen FC Emmen en EasyToys alsnog worden opgetrokken naar drie jaar", meldt de KNVB op de website.

'Mooi compromis'

Voorzitter Ronald Lubbers van FC Emmen spreekt van een 'mooi compromis'. "En één positief aspect wil ik graag benoemen, namelijk dat er na dinsdag een wederzijdse verdiepingsslag is gemaakt, ook door de KNVB", zegt hij. "Deze verdieping en de open communicatie daarbij naar elkaar heeft ertoe geleid dat we tot deze pragmatische oplossing zijn gekomen. Wij zijn als FC Emmen erg blij dat we nu onze overeenkomst met EasyToys kunnen nakomen."

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.