Koning biedt organisatoren Koningsdag Emmen een concert aan

Koningsdagconcert
Koning Willem-Alexander en familie gaan met genodigden het concert bekijken © ANP/Patrick van Katwijk
Mensen die betrokken zijn bij de organisatie van Koningsdag in Emmen worden maandagavond 22 april door koning Willem-Alexander en koningin Maxima getrakteerd op het Koningsdagconcert. Ook mensen die betrokken zijn bij muziek en muziekonderwijs in Zuidoost-Drenthe kunnen een uitnodiging voor het concert tegemoet zien.
Sinds 1985 wordt traditiegetrouw in de maand voorafgaand aan Koningsdag het Koningsdagconcert gehouden. Dit keer gebeurt dit in het Atlas Theater. Het thema is dit jaar 'stemmen uit grenzeloos Emmen'.

Rosa da Silva

Tijdens de avond treden onder meer het Calefax rietkwintet, harpist Remy van Kesteren, zangeres Rosa da Silva en het Animato Kwartet op. Zij brengen werken van Pietro Antonio Locatelli, George Gershwin, Leo Smit, Kinan Azmeh en van Daniël Lohues. Ensemble BOI AKIH speelt een compositie van gitarist Niels Brouwer op een tekst van zangeres Monica Akihary.
Het Koningsdagconcert is alleen voor genodigden en wordt zaterdag 27 april om 20.35 uur op NPO 2 uitgezonden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.