Woonwagenbewoners Zuidwest-Drenthe maken wensen kenbaar

Gemeenten en woningcorporaties in Zuidwest-Drenthe gaan alle 24 woonwagenlocaties in de regio bezoeken. De partijen willen onderzoek doen naar de wensen van de woonwagenbewoners.

Met de uitkomsten worden plannen gemaakt door alle betrokken partijen. Gekeken wordt waar bewoners behoefte aan hebben. De focus ligt onder meer op of bewoners liever een standplaats huren of kopen. Ook wordt gekeken naar hoeveel standplaatsen er nodig zijn, en op welke plekken die moeten komen. Deelnemers kunnen dat aangeven.

Wensen van bewoners

Betrokken wethouder Erik Giethoorn van Hoogeveen vindt het vooral belangrijk om inzicht te hebben in de wensen van woonwagenbewoners. "Daarna kunnen wij gezamenlijk aan de slag om daarop ons toekomstbeleid te maken", zegt hij.

"Het is ook niet zo dat er dan meteen extra standplaatsen bijkomen, als daar behoefte aan blijkt te zijn. Dat is echt een vervolgstap. Inzicht hebben in de wensen van woonwagenbewoners, dat is het doel. Daarna kunnen wij gezamenlijk aan de slag om daarop ons toekomstbeleid te maken."

Vier gemeenten

Woonwagenbewoners in de gemeenten Hoogeveen, De Wolden, Westerveld en Meppel kunnen meedoen aan het onderzoek. Ook mensen die in de toekomst op een woonwagenlocatie willen wonen, kunnen zich aanmelden.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Erik Giethoorn woonwagen
Deel dit artikel: