1373 keer 'lang zullen ze leven' in Drenthe

Vandaag is de dag dat de meeste Drenten tegelijk hun verjaardag vieren: maar liefst 1373 mensen mogen vandaag kaarsjes uitblazen. In heel Nederland zijn er 43.950 personen jarig.

Om dit te vieren had RTV Drenthe vandaag in het programma Op Tjak een taartenactie. Afgelopen week konden mensen personen opgeven die vandaag jarig zijn. Op de RTV Drenthe Facebookpagina kon je reageren onder een bericht. Hier werden uiteindelijk vier mensen uitgekozen die vandaag werden verrast met een taart. Verslaggever Robbert Oosting bracht de taarten persoonlijk bij mensen langs.

De jarigen per gemeente (Rechten: CBS/Statline)

Een van de winnaars vandaag was Magda Booij. Zij is vandaag vijftig jaar geworden. "Ik had gereageerd op het Facebookbericht dat ik vijftig werd op de 25e. Vervolgens hadden vrienden en kennissen dat gezien en reageerden ook op het bericht. Maar dat jullie dan uiteindelijk hier voor de deur staan had ik dan niet verwacht", vertelt Magda.

Natascha Bosklopper was ook een van de gelukkigen. Zij legde vandaag de laatste hand aan de verhuizing van Zaandam naar Ruinen. Dubbel feest dus! "Ja ik had wel gezien dat mijn moeder had gereageerd op het Facebookbericht. Maar ik had niet verwacht dat jullie zouden komen. Ik dacht: wat is dit nou weer", zegt Natascha lachend.

Meer over dit onderwerp:
Jarigen
Deel dit artikel: