Icare voert mondkapjesplicht in

Mondkapjes worden verplicht bij Icare (Rechten: ANP / Jeffrey Groeneweg)
Mondkapjes worden verplicht bij Icare
Vanwege het aantal coronabesmettingen dat in heel Nederland toeneemt, moet men in de verzorgingshuizen van Icare vanaf vandaag een mondkapje te dragen. Deze maatregel geldt ook voor de Thuiszorgafdeling van de zorginstelling.
Woordvoerder Eline Wagteveld verklaart tegenover RTV Drenthe: "We hebben hiervoor gekozen omdat wij te allen tijde willen voorkomen dat de verpleeghuizen weer op slot moeten." Icare heeft verzorgingshuizen in de gehele provincie Drenthe.

Chirurgische mondneusmaskers

Het besluit is dus ter preventie genomen. Wagteveld: "We hebben veel geleerd van de vorige uitbraak. Momenteel bevinden we ons wederom in een zorgelijke situatie. Daarom willen we onze bewoners met deze maatregel extra veiligheid bieden." Alleen chirurgische mondneusmaskers worden getolereerd: "Die mondkapjes werken het best, zo is gebleken."
Momenteel is de situatie in de verpleeghuizen van Icare onder controle: "Gelukkig is het erg rustig. Het is te hopen dat zo blijft. Deze maatregel moet daaraan bijdragen."
Bij de Treant Zorggroep is wel een locatie op slot gegaan. Bewoners van verpleeghuis De Horst mogen sinds gisteren voorlopig geen bezoek ontvangen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl