Sudosa-Desto weekend vrij na corona bij tegenstanders

VOLLEYBAL - De eerste volleybalteams van Sudosa-Desto komen dit weekend niet in actie. Bij de tegenstanders van zowel de dames als de heren gooit corona roet in het eten.

In de Topdivisie voor de Heren zou Sudosa-Desto vandaag afreizen naar Doetinchem voor de wedstrijd tegen Orion 2. De Assenaren waren het seizoen in de nieuwe opzet van de Topdivisie goed begonnen met een zege op EVV uit Elburg. Afgelopen donderdag werd de club echter op de hoogte gebracht dat een speler van Orion 2 besmet is met het coronavirus. Uit voorzorg is de wedstrijd afgelast.

Ook de dames van de Asser volleybalvereniging mochten vorige week de zege vieren tijdens de opening van hun seizoen in de Topdivisie. VC Sneek werd met 3-0 verslagen. Ook bij hun tegenstander Donitas uit Groningen is corona de oorzaak van de afgelasting.

Hobby

Erik Noordijk, trainer van de heren, vindt het vooral jammer dat de wedstrijd van vandaag niet door kon gaan. "50 mensen kunnen vandaag hun hobby niet uitoefenen en dat is zonde." Toch heeft hij ook wel begrip voor de situatie en hoopt dat het zijn club bespaart blijft. Hij hoopt ook op een voortzetting van de competitie. "Je kan het overal oplopen, zowel binnen de club als daar buiten. Het is aan ons om er zo verantwoordelijk mogelijk mee om te gaan. Ik ben blij dat onze tegenstanders deze verantwoordelijkheid ook nemen. Toch sluit ik het nog niet uit dat de competitie nog gestaakt gaat worden."

Deel dit artikel: