Pesse opnieuw flink onderuit in 2e klasse

Pesse kon het niet bolwerken tegen VENO (Rechten: RTV Drenthe/Florian van Velthoven)
Pesse kon het niet bolwerken tegen VENO
VOETBAL - SV Pesse wacht altijd nog op de eerste zege in de 2e klasse K. Tegen VENO uit Vollenhove werd er met maar liefst 1-6 verloren. Dat was niet nodig, omdat Pesse lange tijd gelijkwaardig was aan de tegenstander. Maar na twee wedstrijden staat de teller nog altijd op 0 punten.
SV Pesse kende vorige week een valse start tegen VV Heerde toen het met maar liefst 6-0 onderuit ging. De groen-witte brigade kwam er gelijk achter dat spelen in de 2e klasse andere koek is. Tegen VENO, dat vorige week met 6-1 won van VV Drachten, was de opdracht duidelijk: niet gelijk een goal tegen krijgen.
Pesse begon enthousiast aan de wedstrijd en kreeg ook kleine kansjes. Toch waren het de gasten die na tien minuten op voorsprong kwamen door een doelpunt van Guido Wind. Pesse maakte aanspraak op de gelijkmaker, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Frank Post, die samen met broer Arnoud weer terug is op het oude nest na jaren gespeeld te hebben bij Flevo Boys, maakte de 0-2 Enkele minuten eerder schoot hij een niet te missen kans op de lat.
Pesse rechtte de rug en kwam na een fraaie aanval terug tot 1-2 na een doelpunt van Marco Hartman. Diezelfde Hartman had bijna de goal van zijn leven, maar de omhaal werd over de lat getikt door Peter de Boer.

Kantelmoment

Pesse leek in de tweede helft op gelijke hoogte te komen, maar nadat de mogelijkheden werden gemist, werd er gescoord aan de andere kant. Sven Evenhuis maakte in het strafschopgebied een overtreding en kon vertrekken omdat hij zijn tweede gele kaart pakte. Guido Wind benutte het buitenkansje: 1-3. Daarna ging het snel. Illias El Haddad en Frank Post zorgden voor 1-4 en 1-5. Uiteindelijk werd de eindstand zelfs 1-6 via Selvin de Boer.