Stelling: Wie naar buiten gaat, moet een mondkapje op

Vandaag maakt het kabinet waarschijnlijk extra maatregelen bekend om de stijging van het aantal coronabesmettingen te stoppen. Niet alleen in de Randstad, maar in alle regio's wordt de situatie steeds zorgwekkender. De vraag is welke maatregelen het meest effectief zijn in de strijd tegen het virus

Een mogelijkheid is de verplichting om een mondkapje te dragen, bijvoorbeeld voor contactberoepen. Het Red team, een groep onafhankelijke deskundigen, adviseert een prominentere rol voor mondkapjes in de nieuwe maatregelen. Voorzitters van verschillende veiligheidsregio's ondersteunen deze oproep.

In landen om ons heen is het dragen van een mondkapje veel gebruikelijker in het dagelijkse leven. Zo hebben landen het dragen van een mondmasker verplicht gesteld in openbare ruimtes. Het RIVM is hierin altijd terughoudend geweest. Directeur Jaap van Dissel ziet te weinig bewijs van de bijdrage van niet-medische tegen de verspreiding van het virus.

Stelling

Vind jij het tijd worden voor strengere regelgeving als het gaat om het dragen van een mondkapje? Of denk je juist dat dit te weinig effect zal hebben?

Meer over dit onderwerp:
Stelling corona mondkapjes
Deel dit artikel: