Dit zijn de drie finalisten van 'Drentse Onderneming van het Jaar 2020'

De drie finalisten voor de 'Drentse Onderneming van het Jaar' verkiezing zijn Bork Groep uit Stuifzand, Olijslager Groep uit Emmen en Miron Violetglass uit Hoogeveen.

Voorzitter van de jury Ludo Mennes: "Het was niet makkelijk kiezen. Door 153 aanmeldingen lag de lat echt hoog. We hebben een herstemming moeten doen, dat zegt iets over het niveau van de kandidaten dit jaar."

Pitches

De finalisten werden door een elfkoppige jury gekozen uit tien genomineerden, die in juni al gekozen waren uit 153 aanmeldingen. Elk van deze tien genomineerde ondernemingen mocht vanavond een pitch van drie minuten houden over het bedrijf.

De tien genomineerden voor 'Drentse Onderneming van het Jaar 2020' waren Bork Groep uit Stuifzand, Tuinland uit Assen, Landes High End Machining uit Emmen, Watter BV uit Assen, Invent Advies uit Beilen, Miron Violetglass uit Hoogeveen, Confexion uit Assen, Olijslager Groep uit Emmen, Brands Bouw BV uit Emmen en Wigchers Internationaal Transport uit Schoonoord.

Finale

Om te bepalen wie de uiteindelijke winnaar van de verkiezing wordt, gaat de jury de komende tijd bezoekjes brengen aan de drie bedrijven. Ook zal er kritisch gekeken worden naar de financiële kant van de bedrijven.

De winnaar van de verkiezing wordt op dinsdagavond 24 november 2020 bekendgemaakt.

Ben Timmermans (links) van Avitec won de verkiezing in 2019 (Rechten: RTV Drenthe)

De titel 'Drentse Onderneming van het Jaar' wordt sinds 2016 uitgereikt door de Stichting Drentse Onderneming van het Jaar. Met de prijs wil de stichting benadrukken hoe belangrijk goed ondernemerschap is voor de economie en werkgelegenheid in Drenthe.

Vorig jaar won het bedrijf Avitec uit Nieuw-Buinen. Eerdere winnaars zijn VEPA (Emmen), Resato (Assen), De Groot Installatiegroep (Emmen) en Royal Goedewaagen (Nieuw-Buinen).

Lees ook: