Deel Drenten kan geen afstand houden op het werk

13 procent van de Drenten geeft aan dat het lastig is afstand te houden op het werk (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
13 procent van de Drenten geeft aan dat het lastig is afstand te houden op het werk
Ruim 13 procent van de Drenten met een betaalde baan vindt dat er op hun werkplek niet voldoende maatregelen zijn genomen om anderhalve meter afstand te kunnen houden.
Speciale looproutes, minder mensen op de werkvloer, genoeg afstand tussen de bureaus: het is volgens werkenden lang niet altijd realiteit. Drenten zijn volgens het enquête-onderzoek van LocalFocus, uitgevoerd in samenwerking met Kieskompas, het meest tevreden over de maatregelen op het werk. Landelijk vindt 1 op de 5 mensen dat zij niet voldoende afstand kunnen houden. Overijssel spant de kroon met ruim 28 procent.
Volgens de meest recente RIVM-cijfers groeit de groep mensen die op het werk besmet raakt. Het meldpunt van de Inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, kreeg sinds het begin van de corona-uitbraak ruim 3.500 klachten over een 'ongezonde' of 'onveilige werksituatie' op kantoor. De meerderheid van deze klachten ging volgens De Volkskrant over situaties waarbij de anderhalve meter niet zou worden gewaarborgd, of waarbij zieke collega's gewoon aan het werk zouden zijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.