Emmen doet plannen voor Koningsdag uit de doeken

Willem-Alexander
Koning Willem-Alexander © ANP / Remko de Waal
Wat krijgt de koninklijke familie op zaterdag 27 april in Emmen allemaal te zien en te horen? Dat wordt later vandaag duidelijk, wanneer de gemeente Emmen het programma voor Koningsdag bekendmaakt.
Duidelijk is alvast dat koning Willem-Alexander en zijn familie in twee uur tijd van het Noorderplein naar het Raadhuisplein lopen. Onderweg wordt bij verschillende punten stilgestaan. Rode draad zijn de stadspleinen in de binnenstad van Emmen, die stuk voor stuk worden aangedaan.
Na aankomst op het Noorderplein loopt het gezelschap via de Hoofdstraat naar het Marktplein en de Grote Kerk. Daarna wordt het deel van de Hoofdstraat tussen de stadsvilla's De Lindenhof en het Hospershuis ingeslagen, richting de ingang van het Rensenpark.
Vervolgens loopt de koninklijke familie langs de kerk richting het gemeentehuis. Via het skatepark en dierentuin Wildlands eindigt de wandeling op het Raadhuisplein. Op die locatie staat een groot podium waarop het koninklijke bezoek feestelijk wordt afgesloten.

Door en voor inwoners van Emmen

Volgens burgemeester Eric van Oosterhout is het de bedoeling dat het een feest met, door en voor de inwoners wordt. De gemeente verwacht dat Koningsdag ruim 60.000 bezoekers naar het centrum zal trekken. Emmen riep inwoners en ondernemers eerder op om met ideeën te komen. Aan inspiratie was geen gebrek: de oproep leverde vijfhonderd suggesties op.
Vanaf 11.00 uur is in het Atlas Theater de perspresentatie over het programma van Koningsdag in Emmen. Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in de provincie Drenthe, burgemeester Eric van Oosterhout en wethouder Guido Rink geven dan tekst en uitleg. De presentatie is live te volgen via de website en app van RTV Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.