Startdatum BENE-League blijft ongewijzigd

HANDBAL - Hurry-Up uit Zwartemeer start op zaterdag 10 oktober de BENE-League zoals gepland in Belgiƫ tegen Sporting Pelt. De competitieleiding van de grensoverschrijdende competitie ziet na overleg geen aanleiding de startdatum te wijzigen.

Gisteravond is de competitieleiding van de BENE-League samengekomen om de start van de BENE-League gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus te evalueren. In overleg met de deelnemende verenigingen is besloten in het weekend van 10 en 11 oktober zoals eerder gepland te beginnen.

Speelschema aangepast

De BENE-League, de competitie waar Hurry-Up een van de vijf Nederlandse deelnemers is, zou op 5 september al starten. Hier ging door aangescherpte regels in België een streep.

"De maatregelen per land worden gerespecteerd en de ontwikkelingen van het COVID-19 virus worden op de voet gevolgd. Gezien de huidige situatie bestaat er een kans dat het speelschema tijdens de competitie aangepast moet worden. De veiligheid van spelers, begeleiders en officials staat voorop", is te lezen op de website van de BENE-League.

Vijftien besmettingen

Het coronavirus houdt flink huis bij Hurry-Up. Vijftien leden van de club uit Zwartemeer zijn positief getest. Dit betreft leden van de gehele herenselectie: van de hoofdmacht tot A-junioren. Uit voorzorg traint en speelt heel Hurry-Up al een aantal dagen niet.

Door de besmetting heeft Hurry-Up nog maar twee duels in de HandbalNL League gespeeld. Vorige week is de uitwedstrijd tegen Bevo uit Panningen niet doorgegaan. Afgelopen weekend zouden de oranjehemden landskampioen Aalsmeer ontvangen, maar dit thuisduel is verplaatst naar dinsdag 13 oktober.

Meer over dit onderwerp:
Handbal Hurry-Up BENE-League Zwartemeer
Deel dit artikel: