Janneke Ensing maakt morgen comeback in Waalse Pijl

WIELRENNEN - Janneke Ensing (34) uit Gieten maakt morgen haar comeback in de Waalse Pijl. Tien weken geleden brak ze haar ravenbek-uitsteeksel en sleutelbeen tijdens de Clásica Femenina Navarra in Spanje.

"Op zich voelt het oké, maar ik voel het nog wel", zegt Ensing. "Ik hoop dat ik over m'n angst om te vallen heen kan stappen. Ik ben daarvoor ook naar een psycholoog geweest. Want dat gaat je, na zoveel valpartijen, niet in de koude kleren zitten."

Nerveus

"Ik heb dik twee weken in Spanje getraind bij oud-wielerprof Lieuwe Westra. Ik heb daar wel wat intensiteit gedaan, maar nog niet zo heel pittig. Dus ik ben best wel nerveus voor morgen. Ik wil niet als een pannenkoek in de rondte rijden. Maar die kans bestaat wel. Maar ik moet toch ergens weer beginnen", aldus Ensing.

Programma

Het zat de renster van Mitchelton Scott dit seizoen niet bepaald mee Buiten de perikelen rond het coronavirus, waardoor ze dit seizoen zeventig procent van haar inkomen moet inleveren, liep ze tijdens een mountainbike-training - half juni - ook een spierscheuring op in haar bovenbeen. Toch is ze nu blij dat ze alles op alles heeft gezet om zo snel mogelijk weer terug te keren.

"Ik kan gelukkig nog wel wat koersen rijden. Zondag start ik in Luik-Bastenaken-Luik. Daarna volgt nog de Amstel Gold Race en Brugge-De Panne. Ook sta ik voor de Vuelta op papier. Bij de Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix ben ik eerste reserve. Ik probeer van alles te genieten. En alles wat ik nu fiets, neem ik weer mee naar volgend jaar", besluit Ensing.

Meer over dit onderwerp:
Gieten Janneke Ensing Wielrennen
Deel dit artikel: